Archiv aktualit

čt 22/8 // 18 hod. // Ambient Educations no. 3

Fb událost

Na již třetím díle Ambient Educations přivítáme Polskou umělkyni Cétieu, její živý dronový ambient umí přejít až do energického noisu, mezi její vydavatelství patří BLWBCK, Barudă records. Se svým livesetem vystoupí v Praze poprvé.

Její vystoupení doplní modularový project ze států JULIA, obvykle se věnuje hypnotickému technu, aktuálně vydal desku na brněnském Nona Records. Na Ambient Educations nicméně předvede jeho něžnou ambientní stránku plnou atmosfér a modularového bublání.

JULIA

Cétieu

st 21/8 // 20 hod. // Zdravě, hravě no. 3

Fb událost

Lidé odcházejí z lékárny s čím dál plnějšími taškami a prázdnějšími peněženkami. Je to vážně potřeba? Proč je televize plná reklam na léky a na jídlo a jak to souvisí?

„Televizi sice nemám, ale větu „dejte mi tu červenou krabičku z reklamy“ slýchám v práci běžně. Po vystudování farmaceutické fakulty a 4 leté praxi v lékárnách, od soukromých po řetězce, se snažím zorientovat v té změti přípravků, co se u nás expeduje. Na každé farmaceutické konferenci nové informace, nové léky a přístupy. Co má smysl a co ne? Není někdy méně opravdu více?“

Přijďte si poslechnout o mýtech a rizicích nejčastěji prodávaných léčivých přípravků a doplňků stravy a popovídat si o tom, jestli je pro vás lékárna spíš obchod nebo zdravotnické zařízení. Připravte si dotazy!

Mgr. Martina Hynková, lékárnice téměř na volné noze (Dr.Max, Benu, Pharmos a další), studentka Adiktologie na 1.lékařské fakultě UK a hlídačka psů Dog Sitter Prague

po 19/8 // 19 hod. // Kurz krasopísma no. 2

Fb událost // WEB: ZNAK // Letohradská 10, Praha 7 // zobrazit trasu

Prošvihli jste 1. díl krasopísma na tabuli? Máme pro Vás nový termín.
Líbí se vám krasopísmo? Rádi byste si vyzdobili byt krásným nápisem?
Nebo pracujete v kavárně a chtěli byste zákazníky přilákat poutavou tabulí před vchodem? Pak je pro vás tento workshop jako malovaný.

Daniel Plavecký je jeden z mála písmomalířů, kteří si dávají záležet na svých dílech. Kreslí tabule třeba pro Yes café a Bio Oko a rád by se s Vámi podělil o své triky.

Během workshopu se dozvíte něco z historie, ukážeme si nějaké příklady a probereme různé typy písma.

Nápis si nejdříve načrtnete na papír a potom nakreslíte na tabuli. Budou pro Vás připravené desky s tabulovinou a vytvořený nápis si můžete odnést s sebou domů.

Počet účastníků je omezen na 10. Cena workshopu je 100,-Kč

Socha Gurua Rinpočheho (Padmasambhava) čeká na své probuzení

Tato krásná socha přicestovala o víkendu do naší gönpy ve Všenorech až z dalekého indického Ladakhu. Je to Guru Rinpočhe (Padmasambhava), který v 8. století přinesl do Tibetu buddhismus a je také znám jako „druhý Buddha“.

Toto je poslední socha otce Chhemet Rigzin, slavného ladackého sochaře Tsevang Norbu, kterou nám Chhemet daroval právě pro tuto gönpu. Socha není dokončena, v březnu přijede Chhemet Rigzin, držitel transmise od Tsevang Norbu, a v rámci retreatu sochu dokončí, naplní mantrami a v závěru proběhne rituál otevření očí, kdy teprve Guru Rinpočhe „oživne” a bude osazen na oltář. Teď už čeká zahalen v koutku na své jarní probuzení.

Chhemet Rigzin, současný nejznámější ladacký sochař, autor a realizátor 33 m vysoké sochy Buddha 108, je součástí projektu Mahasangha meditation centre Mulbekh, jehož jsme hlavním partnerem a Linhart architects generálním projektantem.

Další foto naleznete zde na FB Tibet Open House
web: tibetopenhouse.cz