Archiv aktualit

21/10 BE27 & Vernisáže v Galerii NoD

Galerie NoD → 21/10 → 19:00 →

Sen o výstavě (vernisáž)
Julius Reichel / Kůrovčí hnízdo: Requiem za strom (vernisáž)
Jozef Mrva ml. / World Turns On Its Hinge (vernisáž)

*26. října 2019 uběhne 20 let od první výstavy realizované v dnešním Experimentálním prostoru NoD, kterou připravila skupina kreativních umělců působících okolo hudebního klubu ROXY. První eponymní výstavou byl kurátorský projekt již tehdy aktivního umělce Krištofa Kintery s názvem „Vidiny“.

*Organický freestyle projekt SEN O VÝSTAVĚ sdružuje všechny kurátory, kteří vedli směřování Galerie NoD v průběhu dvaceti let její existence. Výstavní a galerijní program postupně připravovali kurátoři a umělci Krištof Kintera, René Rohan, Tamara Moyzes, Zuzana Blochová, Jiří Ptáček, Milan Mikuláštík, Jiří Machalický a současný kurátor a art director galerie Pavel Kubesa. Společně s přizvanými hosty (Institut úzkosti, Marek Meduna, András Cséfalvay, Matouš Lipus, Kateřina Olivová, Marie Štindlová, Tomáš Vaněk, Jana Kalinová, Matěj Smetana, Adéla Součková, Martin Zet, Petr Písařík, Tereza Anderlová) vytvoří bohatou mozaiku futurologických poselství, spekulativních proroctví, diagnóz kapitálocénu v časech environmentální krize a imaginativních obrazů nerealizovaných „snů o výstavách“. Tématem projektu není historie instituce, ale hledání místa a síly hlasu umění ve vizích naši společné budoucnosti.

Autoři:

Jiří Ptáček
Jiří Machalický
Pavel Kubesa

LU JONG - léčivá jóga starodávného Tibetu / 19. - 21.10.

LU JONG – léčivá jóga starodávného Tibetu / 19. – 21.10.

TIBET OPEN HOUSE, WEB / Školská 693/28, Praha 1 / Zobrazit mapu

Podtitul tohoto semináře zní: „Jednoduchý, život měnící pohyb – LU JONG“. Víkendový workshop v sobotu a neděli 19. – 20. října povede Julie Breukel Michel z Francie, zkušená lektorka se 17-ti letou praxí.
Registrace: http://bit.ly/LuJong-2019.

LU JONG (tibetský trénink/transformace těla) je jednoduchý a plynulý soubor pohybů kombinovaných s rytmickým dechem, který má hluboký dopad na zdraví těla a mysli a na posílení energie. Cvičení je vhodné i pro lidi s horší pohyblivostí.

Seminář bude v angličtině, pomoc s PŘEKLADEM do češtiny je možná – uveďte to v registračním formuláři.

V pondělí 21. 10. Julie nabízí:
OSOBNÍ KONZULTACI Lu Jong s tibetskou rezonanční terapií k probuzení vlastního zdroje zdraví. Nabízí prostor pro 8 lidí.

HARMONOGRAM:

sobota 10:00 – 20:30 (13:00 – 15:00 pauza na oběd), neděle 9:00 – 16:00 (12:00-14:00 pauza na oběd).
Pondělí: 45 min. v čase 10:00 – 17:00.
Nabízíme společný zdravý vegetariánský oběd na sobotu a neděli za cenu 100 Kč přímo v prostorách centra.

Příspěvek za dvoudenní intenzivní workshop je 2 300,- a za individuální terapii 500,-.
Nabízíme slevu pro seniory a ZTP 1 300,-.

REGISTRUJTE SE NA: http://bit.ly/LuJong-2019.

🇬🇧
The subtitle of this seminar is:
„Simple yet life-changing – LU JONG
Ancient Tibetan Yoga Movements“

The weekend workshop on Saturday and Sunday 19-20 Oct will be led by Julie Breukel Michel from France, an experienced lecturer with 17 years of experience.
REGISTER PLEASE AT: http://bit.ly/LuJong-2019.

LU JONG (Tibetan Body Training / Transformation) is easy to learn, the smooth sequence of movements combined with rhythmical breath, which has a profound impact on body and mind health and energy.

The healing movements of Lu Jong are an ancient practice of Tibetan monks, especially the hermits. Thanks to its simplicity it can be done by people of all ages and any physical abilities. Recommended to maintain good health is a daily short practice of 20 minutes.

The seminar will be in English.

On Monday, October 21, you will have the opportunity to have a PERSONAL CONSULTATION with Tibetan Resonance Therapy with Julie. There is a space for 8 people.

The CONTRIBUTION to the 2-day intensive workshop is CZK 2,300 and to the individual therapy CZK 500.
We offer a discount for seniors and disabled: CZK 1,300.

REGISTER PLEASE AT: http://bit.ly/LuJong-2019.

Nastartuj zombie v temných koutech ROXY !

Nastartuj zombie v temných koutech ROXY !

Podpořte vznik unikátního interaktivního divadelního projektu, který vzniká v klubu ROXY a Divadle NoD (www.nod.roxy.cz) na Startovači: https://www.startovac.cz/projekty/zaziva/. Fb U

Co chystáme:

V Divadle NoD a klubu Roxy se chystá lahůdka pro všechny fanoušky nemrtvých. Po rozšíření viru mladého experimentátora se ze světa stalo místo, kde se cesta na nákup rovná boji o holý život. 98% populace chodí sem a tam a hledá něco k snědku, a ti zbývající se prostě snaží nebýt sežráni. Dá se světové apokalypse ještě zabránit nebo už je pozdě?

Hodinové představení provede diváky zakoutími klubu ROXY. Dostanou se i na místa, kam je běžně vstup zapovězen. Zda se dostanou zpátky na denní světlo, nebo budou sežráni krvelačnými zombie v temných koutech klubu záleží jen na jejich odvaze a touze přežít.

Na kdy to plánujeme:

Abychom vám připravili skutečně intenzivní herní zážitek, rozhodli jsme se, že kapacita jednotlivých představení je POUZE 20 diváků. Celý rozlehlý prostor klubu ROXY tak budete mít jenom pro sebe. Projekt se uskuteční 21. října a 22. října 2019. Ve dvou dnech se odehraje jen 10 představení.

Kdo jsme:

Projekt vzniká pod vedením Ládi Kardy v koprodukci klubu ROXYDivadla NoD a  divadelních souborů – improvizační skupiny 20 000 židů pod mořem, dívčí punkové divadelní formace Maso Krůtí.

Co potřebujeme:

Prostředky využijeme na výrobu scénografie (protože celý klub musíme přenést do post-apo budoucnosti), kostýmů (umělá krev také není zadarmo), zombie masek, líčení atd. Zároveň si potřebujeme půjčit techniku a vyrobit projekce.

Co nabízíme:

Pro všechny, kdo se rozhodnou přispět, jsme společně se všemi zúčastněnými připravili různé odměny. Od zážitků (vstupenky na divadelní představení, workshop improvizace), přes materiální odměny (trička a doplňky z ROXY merche), až k nevšedním a bizarním zážítkům (návštěva hospody s herci, společné hrání brutálních videoher, básnička nebo písnička na přání od improvizačních legend). Věříme, že si z našich odměn vybere každý.

FOTOREPORT z vernisáže STOLOVÁNÍ Igora Hosnedla

FOTOREPORT z vernisáže STOLOVÁNÍ Igora Hosnedla

fotogalerie

Igor Hosnedl (*1988), český autor žijící a pracující v Berlíně, je výrazným zástupcem mladé generace mezinárodně etablovaných malířů. Jeho práce byly vystaveny v galerii Downs & Ross v New Yorku, v PS120 v Berlíně, v Domě umění města Brna či tamější FAIT Gallery. Jeho výstava v Galerii NoD je však teprve třetí Hosnedlovou sólovou výstavou v Praze (dříve samostaně vystavoval v Galerii Jelení a v Berlínském modelu).

Výstavou Stolování/Dining navazuje na své předešlé projekty (Hundred Liters of Diet Ink v EIGEN+ART Lab v Berlíně a Smaragdový sirup Sadu slibů v brněnské FAIT Gallery). Hosnedl nestrojeně a citlivě zkoumá archetypální událost stolování v její sociální dimenzi: jako okamžik prolínání společenského dekoru a zvyklostí se zranitelností tělesné intimity, jako metaforické obnažování v kruhu nejbližších či zcela neznámých, jako volbu mezi skromnou střídmostí a opulentním požitkářstvím: jako místo, kde si stojí zato obstát.

Text by / Text: Julius Pristauz
Collaboration / Spolupráce: Pavel Kubesa