Archiv aktualit

POMOHLI JSME VYSADIT 15 400 STROMŮ!

POMOHLI JSME VYSADIT 15 400 STROMŮ!

PODÍVEJTE SE NA KRÁTKÁ VIDEA Z OBOU AKCÍ !!!
VIDEO VŠENORYZASTROMUJ PRAHU

Jednou z našich hlavních nadačních aktivit je ekologie. Snad si ani nelze neuvědomovat, že stromy hrají v přežití „lidského světa“ zásadní roli a bez spolupráce s nimi brzy zahyneme.

Všenory (u Prahy) jsou dalším místem, kde jsme se rozhodli sázet stromy. Jaroslav Bím, jeden ze zakladatelů Linhartovy nadace, dostal nápad znovu oživit suchý les o rozloze 4,5 hektaru. Společně s Martinem Lánským a místním hajným Filipem Tobolkou tak zorganizovali rozsáhlé sázení stromů.

Více jak 200 lidí zasázelo přes 15 400 stromů během pouhého víkendu !!!

Zatímco tým Tibet Open Housu sázel stromy ve Všenorech, tým Linhartovy nadace sázel v Praze ve Stromovce a na Petříně. Pražský primátor Zdeněk Hřib chce v Praze vysázet přes jeden milion stromů a vyzval občany, aby se přidali. S potěšením jsme výzvu přijali, přidali ruku k dílu a zasadili strom za dlouhý život J. S. Dalajlámy. Pokračujme dál se sázením stromů a kráčejme vstříc k zachování přírody a naší planety Země!

VÝZVA K UDRŽITELNOSTI! PŘIDEJ SE!

VÝZVA K UDRŽITELNOSTI! PŘIDEJ SE!

„Nový rok“ bývá momentem, kdy děláme nová předsevzetí, abychom změnili sebe i svět. Hnutí I Live Simply je jedinečnou iniciativou z indického Ladakhu vybízející lidi k osvojení si udržitelných návyků v jejich  každodenním životě. Probíhá to – jak jinak, než jednoduše, na www.ilivesimply.org si zkrátka vytyčíte svůj cíl.

Se vstupem do roku 2020 musíme mít neustále na paměti uhlíkovou stopu, kterou po sobě zanecháváme, a vědomě usilovat o její omezování. Tento projekt je výzvou pro jednotlivce i skupiny, aby učinili smysluplná rozhodnutí k ochraně jediné planety, kterou máme.

Pomoci můžete navštívením webovky www.ilivesimply.org a přispěním, nikoli penězi, ale slibem, že budete žít jednodušeji (= udržitelněji).

Na této FB stránce můžete sledovat „závazky“ dalších lidí a třeba se inspirovat k tomu svému.

DĚKUJEME, ŽE NEJSTE LHOSTEJNÍ !!!!

Pověsti z božího lesa 17/1 v 19h

Pověsti z božího lesa 17/1 v 19h

Představení nové knihy Oldřicha Janoty a koncert hudebního extrémismu.
Tibet Open House // FB událost

Galerie NOD: Výstava ESTER GEISLEROVÁ & MILAN MAZÚR: REENACTMENT už jen do 17/1 !

Fotky z vernisáže