Archiv aktualit

VÁNOČNÍ VEČÍREK 17/12

VERNISÁŽ 6/12 v 19:00 / Ester Geislerová & Milan Mazúr: REENACTMENT

VERNISÁŽ 6/12 v 19:00 / Ester Geislerová & Milan Mazúr: REENACTMENT

Autorský sólo projekt umělecké dvojice Ester Geislerové a letošního finalisty Ceny Oskára Čepana Milana Mazúra, který rozvíjí jejich dřívější spolupráci. Základním principem jejich práce je náznak nepokoje ve filmové řeči, kritický postoj ke zkoumanému tématu, poukazování na sociální stereotypy a environmentání uvažování. Výstava navazuje na první společný projekt umělecké dvojice Tekutá láska, který byl realizován ve zlínské galerii Kabinet T v roce 2018.

Nebolo žiadne svetlo. Len vietor. Nepríjemný zvuk. Trvalo to chvíľu. Niekoľko minút? Ťažko odhadnúť, bolo to v priebehu niekoľkých mesiacov? Možno len pár hodín. Takisto priestor nebol konkrétny, taktiež náznak svetla alebo konkrétnej časti. Čierna. Snažil sa spraviť par krokov vpred. Ale nervozita a nestabilita mala dôsledok len pár metrov. Radšej zastal a čakal. Snažil sa vrátiť na miesto, ale nebol kým bol.

FB UDÁLOST

Kurátor: Pavel Kubesa
7. 12. 2019 – 17. 1. 2020

PROGRAM Prosinec Tibet Open House

PROGRAM NoD prosinec 2019

8/12 BEZ DOMLUVY / 11:55
DIVADLO 3. ADVENTNÍ VOLNÁ IMPROVIZACE. Konečně nastal čas povýšit otevřené improvizační tréninky na plnohodnotné a nezapomenutelné divadelní inscenace, které se nikdy nebudou opakovat. Cyklus 4 večerů, 4 magických divadelních rituálů, kde přímo před zraky diváků vzniknou 4 představení inspirovaná náladou 4 adventních nedělí. Staré shoří – a nové – ještě bláznivější povstane z popela vánočního stromečku a kapra zapomenutého na plotně. Přijďte se zúčastnit 4 tajuplných slavností a očistit se tím nejživějším divadlem, co jste kdy viděli! Hraje soubor 11:55. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

9/12 ČEKÁNÍ NA KOKOTA / Maso Krůtí
DIVADLO Každá se dočká svýho kokota. Čekání na Kokota je krůtí absurdní drama. Během představení si diváci projdou všema fázema svejch vlastních milostnejch příběhů. Herečky krůtí je s nima znova prožijou, jenom o dost intenzivnějš a bizarnějš. Bude to upřímný, pravdivý, vtipný, děsně patetický a totálně nesmyslný. Láska je přesně taková. Má zlomenou nožičku, je trochu rozladěná, ale nejvíc dojemná. Hrají: E. Soukupová, K. Beran, M. Sobotková. Hudba: V. Strýček, Š. Hrábek, M. Beran. Režie: Kolektiv Maso Krůtí. Dramaturgie: J. Fleglová, A. Berčíková. -> VYPRODÁNO10/12 RÁDIO 23:55 / 11:55DIVADLO Rozhlasový zážitek na divadelních prknech. Soubor 11:55 pod hlavičkou rádia 23:55 každý měsíc vytváří pořad na ČR Vltava a vy tentokrát budete moct být při tom. Přijďte se podívat do studiové kuchyně a zažijte atmosféru pirátského vysílání. Tady a teď a už nikdy jindy! Hraje soubor 11:55. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

15/12 Městečko Palermo usíná / Janek Lesák & kol.                                      Divadlo, které musíte zažít.DIVADLO | PŘEDPREMIÉRA Přijďte si zahrát největší rozšíření klasické táborové hry „Městečko Palermo“ všech dob. Staňte se jedním z padesáti obyvatel městečka, prožijte celý příběh v jeho kůži… a pokuste se přežít až do konce. Tady totiž nejste divák, tady jste hráč. Zážitek na pomezí divadla a LARPu (life action role play). Dress code: 20’s. PJ tým: A. Gregorec/L. Přichystalová, M. Cikán, L. Karda, J. Strýček a J. Ruschka. Game design: J. Lesák a N. Preslová. -> VYPRODÁNO

31/12 BIBLE 2 / Janek Lesák & kol. (SILVESTROVSKÉ PŘEDSTAVENÍ OD 17:00)Oficiální pokračování nejúspěšnějšího bestselleru všech dob.
DIVADLO Každé dílo, co za něco stojí, má dvojku. Terminátor má dvojku a je lepší. Dvojky jsou dobrý. Nová dogmata, noví hrdinové a čerstvá dávka toho, co nesmíte dělat, nebo shoříte v pekle. Pokračování té knížky, kterou jste nečetli, o Bohu, který se po dvou tisíciletích probouzí z kocoviny a zjišťuje, že je to všechno v prdeli. Inspirováno komiksem Adventures of God.  Hraje soubor Divadla NoD: L. Přichystalová, L. Karda, M. Cikán, J. Strýček. Režie: J. Lesák. Dramaturgie: N. Preslová. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

Pravidelný PŘEDPRODEJ VSTUPENEK v Kavárně NoD každý všední den od 16:00 do 20:00 pouze do 16. 12. Vstupenky na všechna představení lze zakoupit online na www.nod.roxy.cz/tickets